Selamat Datang, pelawat! [ Daftar | Log MasukSuapan RSS  | 

Comments Off

Harga Tudung Malaysia

| Ulasan | 06/05/2014

harga-tudung-murah-iklanlahpercuma.com

Harga Tudung Tak Masuk Akal di Malaysia

Bagi kaum muslimah, menutup aurat terutamanya rambut merupakan satu kewajipan semenjak dibangku sekolah lagi.

Tetapi apabila sudah dewasa, menutup aurat bukan sahaja dengan mengenakan tudung bawal corak kosong warna hitam atau putih. Perempuan melayu Islam kita dah pandai  berfesyen.

Berbagai fesyen yang dicari oleh kaum hawa. Memakai tudung fesyen ini bukan hanya di hari raya seperti dulu. Sekarang ni hari-hari mau melaram. Soal harga tudung ini yang menjadi topik kita hari ini.

Harga tudung Malaysia tidak masuk akal. Ada yang terlampau murah dan ada mahal tak ingat.

Harga Tudung Tahun 2014

Bagaimana dengan harga tudung tahun 2014 ni?

Jikalau anda pandai mencari boleh jumpa lagi harga tudung  RM3 sehelai tetapi kena beli sekodi atau 10 helai.

Jikalau anda pergi ke Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR) dan juga ke Kompleks Kenanga Wholesale City, boleh dapat harga borong  untuk peniaga. Minimum belian adalah sekodi di Jalan TAr dan di Kenanga 6 helai tudung baru dapat harga tudung borong.

Harga Tudung Premium

Bagi wanita-wanita moden  yang bekerja atau meniaga, senang cerita ada duit sendiri lah, boleh membeli tudung premium di kawasan perniagaan melayu maju  seperti Bandar Baru Bangi.

Banyak sungguh butik-butik  tundung dengan harga semua RM250 ke atas.Saya rasa tidak perlu saya senaraikan disini. Butik tudung ni tumbuh macam cendawan.

Saya sebut RM250 tu kira harga diskaun.  Harga biasa RM450-RM500 untuk sehelai.

Sehelai?

Tak percaya?

Lihat bukti gambar tudung dibawah ni. Ini kira harga tudung diskaun cuma 3 helai RM1,000.Rugi kalau tak beli…

harga-tudung-mahal-iklanlahpercuma.com

Murah kan? Murah?!!?!

Jahit tudung dengan benang sutera cina selang seli dengan benang emas kot!

Lepas tu jahit guna pekerja sami tibet kat atas gunung Himalaya. Jadi kos untuk bawa kodi tudung turun pergunungan Himalaya dan logistiks bawa ke Malaysia ni menyebabkan kos tinggi melambung.

Kenapa tudung mahal sangat, pekerja kedai gaji sorang RM5,000 ke sebulan?

Harga Tudung Fesyen

Bak kata seorang pemilik kedai tudung di Bandar Baru Bangi, kalau tak mampu… tak mampu menabung atau tak mampu simpan duit… dengan kata lain miskin, jangan harap nak beli dan pakai tudung fesyen ni.

Tudung fesyen ni hanya sesuai untuk golongan VIP, mak datin, artis dan penggemar fesyen jenis ikat perut. Tak makan sebulan pun takpe, asalkan pakai tudung fesyen. Bulan ni tak bayar ansuran kereta pun takpe, nak bergaya punya pasal.

Bagaimana tudung-tudung  ini mendapat permintaan tinggi walaupun harga mahal tak ingat?

Sebenarnya pemilik kedai pandai selok belok marketing. Demand and supply.

Jika barang itu kurang di pasaran, permintaan akan menjadi gila-gila, lagi-lagi untuk barang orang perempuan ni. Sanggup bercakaran masa jualan murah atau sale.

Walaupun rekabentuk tudung kelakar warna warni macam badut, jika permintaan dibuat-buat, orang ramai akan terikut dengan bandwagon fesyen. Konon itulah fesyen terkini. Sponsor sahaja artis pakai tudung anda dalam drama atau majlis anugerah. Keluar tv artis itu ini pakai jenama anda, gerenti meletup laku tudung!

Kalau yang muda mudi nak berfesyen tu kita faham juga. Kerana status masih solo, nak pikat calon lelaki kaya. Ini makcik yang dah senja dan menunggu panggilan sakratul maut pun terikut sama. Kalau tudung tu tak tutup aurat pun ikut juga sama beli. Dosa tak tutup aurat tu awak yang kena tanggung  sorang ya.

Jadi jangan salahkan pekedai. Pekedai nak untung sahaja. Siapa yang suruh pembeli beratur berjam-jam depan kedai?

 

 

Google Zeitgeist Malaysia 2013 Kereta & Fesyen

| Ulasan | 19/12/2013

iklanlahpercuma.com-google-zeitgeist-2013

Apa itu Google Zeitgeist?

Zeitgeist adalah pemikiran manusia pada masa kini. Tetapi dalam digest Google,  ia merupakan trend carian penduduk dunia dan beberapa hari lepas Google telahpun menyenaraikan Google Zeitgeist Malaysia bagi tahun 2013.

Saya akan menyenaraikan top-top keyword carian untuk setiap kategori Google Zeitgeist Malaysia 2013 dan akan memberi sedikit  ulasan peribadi.

Mari kita lihat senarai carian top 2013 untuk Malaysia:

Jenama Kereta

  1. Proton Suprima
  2. Proton Saga SV
  3. Nissan Almera
  4. Kia Cerato
  5. Toyota Vios

Carian utama penduduk Malaysia adalah kereta misteri  Proton Suprima. Antara kereta Proton yang direkacipta khas oleh orang tempatan tanpa meniru design mana-mana kereta import lain. Ramai yang mencari kereta Proton Suprima ini tetapi jualan kereta Proton Suprima tidak seberapa. Kesian, mungkin kerana harga Proton Suprima mahal sikit kot.

Proton Saga SV pula menjadi carian ramai kerana harganya yang bajet. Ramai pemilik kereta Kancil dan Myvi hendak upgrade kereta mereka kerana keluarga sudah bertambah. Kereta ni memang laris macam goreng pisang panas sehingga Proton membuat keputusan mengeluarkan kereta Persona SV.

Jenama Fesyen

  1. Coach
  2. Louis Vutton
  3. Burberry
  4. Gucci
  5. Zara

Tidak menjadi kejutan jenama Coach daripada Amerika ini menjadi carian paling tinggi bagi rakyat Malaysia. Ini kerana pembuatan produknya yang halusi dan berkualiti. Rekabentuknya juga amat menarik dan amat menarik hati kaum wanita.

Yang paling bagus bagi saya adalah rekabentuknya lebih casual dan sudah tentu harganya yang mampu milik. Ia sangat sesuai untuk menjadi jenama penggunaan harian. Susah anda nak nampak wanita pakai Louis Vutton naik LRT, Komuter atau bas kecuali mereka pakai yang ehem ehem, tiruan.

Lebih-lebih lagi Coach mula mempromosi secara besar-besaran di Malaysia tahun lepas. Banyak butik Coach buka di merata Malaysia serta mereka melakukan banyak kempen serta promosi. Kemuncaknya adalah pembukaan Coach outlet di Johor Premium Outlet (JPO) menyebabkan ramai kaum hawa menjadi gila mengejar untuk membeli produk ini.

Carian Louis Vutton mendapat tempat kedua kerana harganya yang tinggi dan jenama ini lebih ekslusif. Tetapi  ramai wanita Malaysia tetap cari, mana tahu ada jual  yang murah di  internet.

Google Zeitgeist Malaysia bagi tahun 2013 bersambung di bahagian kedua…

Entri Blog Terbaru

Iklan Premium

renew road tax online

Rakan Facebook

Rakan Google+

Pengikut NetworkedBlogs

Alexa Rank

renew road tax online