Selamat Datang, pelawat! [ Daftar | Log MasukSuapan RSS  | 

Comments Off

Alamat Cawangan Gadgets World 666

| Info Iklan | 02/08/2015

alamat-cawangan-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

Alamat Cawangan Gadgets World 666

Ini adalah senarai alamat cawangan Gadgets World 666 seluruh Malaysia.

Gadgets World 666 Kota Damansara

No. 7&9,Jalan Teknologi 3/6E,
Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya,
Selangor D.E Tel:03-61519666

Gadgets World 666 Bandar Sri Permaisuri

No.52A,Jalan Dwitasik 1,
Dataran Dwitasik,Bandar Sri Permaisuri,
5600 Cheras,
Kuala Lumpur.
Tel:03-91740666

Gadgets World 666 Kelana Jaya

No.58,Tingkat Bawah,
Jalan SS6/14,Kelana Jaya,
47301 Selangor.
Tel:03-78878936

Gadgets World 666 Subang Jaya

No.74,Jalan SS15/4B,
Subang Jaya,
47500 Selangor.
Tel:03-56133666

Gadgets World 666 Sri Gombak

G-111,Jalan Prima SG3/2,
Prima Sri Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor.
Tel:03-61773666

Gadgets World 666 Balakong

No.1, Plaza Kasturi,
Jalan off Balakong,
43200 Kajang.
Tel: 03‑9082 3666

Gadgets World 666 Bangi

9-G, Jalan 15/1B, Seksyen 15,
43650 Bandar Baru Bangi Selangor
Tel:03‑8912 3666

Gadgets World 666 Sg.Besi

No.57-G,Jalan Tasik Utama 3,
Medan Niaga Tasik Damai,
Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.
Tel:03-90547467

Gadgets World 666 Ampang

85-G,Lorong Memanda 1,
Jalan Ampang Point,68000 Ampang,
Kuala Lumpur
Tel:012-9680461

Gadgets World 666 Shah Alam

XG/24-G,Block K,Jalan Plumbum X7/X,Seksyen 7,Shah Alam,
Selangor.
Tel:017-6241398

Gadgets World 666 Ipoh

No 63, Jalan Pengkalan Barat 36,
Station 18,31650 Ipoh,
Perak.
Tel:05-3211200

Gadgets World 666 Penang

No.19,Jalan Dagangan 3,
Pusat Bandar Bertam Perdana,
13200 Kepala Batas,
Seberang Perai Utara Penang.
Tel:04-5755226

Waktu operasi cawangan Gadgets World 666 berbeza mengikut cawangan. Semua buka jam 10 pagi dan ada yang tutup pada jam 12 tengah malam. Ada juga cawangan yang buka sehingga 4 pagi.

Sila baca ulasan pengalaman saya membeli barang di Gadgets World 666.

Comments Off

Pengalaman Shopping di Gadgets World 666

| Unboxing | 02/08/2015

gadgets-world-666-title-iklanlahpercuma.com

Gadgets World 666 Retail & Wholesale Mobile Accessories

Nak beli aksesori smartfon? Harga murah dan insyaAllah tak kena tipu.

Tagline Gadgets World 666 adalah “Murah Alhamdulillah…!!! Mahal Sabor Je Laa…!!!

Ramai orang melayu yang tinggal di lembah Klang sudah mula mencari kedai aksesori smartfon lain untuk membeli-belah selepas insiden Plaza Lowyat. Antara kedai yang sedang hangat di pasaran adalah kedai Gadgets World 666.

Ramai yang datang mencari:

  • casing smartfon
  • screen protector diamond, matte, privacy dan clear
  • tempered glass screen protector
  • MP3 player
  • ear phone dengan microphone
  • car charger
  • USB cable
  • 2 in 1 pendrive
  • portable charger
  • powerbank

Ada bermacam-macam lagi produk yang menarik. Kebetulan screen protector ASUS Zenfone 5 saya rosak jadi saya pun pilih untuk beli satu set tempered glass.

tempered-glass-micro-usb-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

Harga satu set tempered glass diamond Zenfone 5 adalah RM30. Cable tali mikro pula adalah RM5. Kalau cable USB biasa tu cuma RM1 tetapi saya nak cuba guna jenis tali warna hitam.

Selepas buat bayaran baru perasan ada jual 2 in 1 pendrive dengan harga RM20 untuk saiz 4GB. Murahnya! Kalau anda nak tahu saya pernah kena tipu sebelum ini, jadi memang fobia dan trauma bila nak beli thumbdrive baru. Tetapi saya tidak boleh lepaskan peluang beli thumbdrive baru kerana sudah tiada thumbdrive yang kosong. Susah nak buat kerja tanpa thumbdrive.

Satu thumbdrive 4GB sudah digunakan untuk simpan ISO Windows 10 Home 32 bit dan satu lagi simpan ISO Windows 10 Home 64 bit Single Language. Jadi ini adalah peluang terbaik untuk beli pendrive baru dengan harga murah.

2in1-pendrive-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

Sementara menunggu pekerja kedai  memasang tempered glass screen protector, saya pun memesan satu 2 in 1 pendrive 4GB. Agak malang kerana pekerja kata stock 4GB sudah habis dan yang tinggal hanya 8GB dan 16GB. Saya tanya 8GB berapa harga? RM28 sebelum GST. Murahnya! Saya terus sambar satu.

Pekerja kedai siap pesan suruh saya simpan resit kerana pendrive ini ada waranti 1 tahun. Kalau takut hilang resit boleh snap gambar dan simpan resit dalam bentuk jpeg. Memang terbaik kerana banyak resit akan pudar dakwat selepas beberapa bulan.

Ulasan Pendrive 2 in 1 Gadgets World 666

Apa keistimewaan pendrive 2 in 1 ini? Tak tahu? Sila rujuk gambar bawah.

thumbdrive-smartfon-2in1-pendrive-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

Thumbdrive ini ada 2 port USB. Satu port USB standard dan satu port USB mikro. Ini memang produk OEM yang sudah diberi jenama Gadgets World 666.

micro-usb-2in1-pendrive-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

Anda boleh lihat sendiri port mikro USB. Oh ya, thumbdrive ini adalah kategori USB 3.0 jadi ia sepatutnya mempunyai kelajuan read dan write yang tinggi untuk memindahkan fail-fail besar.

2in1-pendrive-sambung-smartfon-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

2 in 1 pendrive ini boleh dicucuk terus masuk ke smartfon Asus Zenfone 5 saya. Seperti biasa satu ikon SD memori dikesan akan muncul dan kita boleh buka File Manager untuk akses storan pendrive ini. Harap maklum bahawa bukan semua smartfon boleh kesan pendrive ini. Boleh minta pekerja nak cuba dahulu sebelum buat bayaran.

Ujian 2 in 1 Pendrive Gadgets World 666

Kali ini saya hendak memastikan ketulenan dan kemampuan pendrive ini. Adakah ia thumbdrive palsu dengan storan 200MB seperti insiden kena tipu sebelum ini.

Semakan menggunakan Windows Properties memang tunjukkan saiz 8GB sama seperti yang dilaporkan oleh Android tadi.

2in1-pendrive-windows-propertis-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

Ini pula adalah benchmark kelajuan pendrive menggunakan perisian FlashBench.

benchmarrk-2in1-pendrive-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

Anda boleh rujuk sendiri laporan benchmark tersebut disini: http://usbflashspeed.com/109741

usbdeview-benchmarrk-2in1-pendrive-gadgets-world-666-iklanlahpercuma.com

Memang sah ini adalah thumbdrive 8GB dengan kelajuan read dan write “above average“. Terima kasih Gadgets World 666 kerana tidak menjual barang tiruan yang tiada kualiti. Saya sungguh berpuas hati. Tetapi saya hairan kenapa pihak pengurusan Gadgets World 666 tidak meminta pengilang menukar jenama dan model ID “Multiple Card Reader” dan hanya letak label nama kedai secara fizikal di badan thumbdrive.

Suasana kedai juga selesa dan barang disusun teratur. Pekerja peramah dan rajin membantu pelanggan. Cuma muzik latar yang dimainkan di kedai tidak berapa sesuai. Isteri saya hilang mood untuk mencari barang kerana pening kepala. Apa-apapun pengalaman saya di Gadgets World 666 adalah sangat baik. Kualiti barang yang dijual juga baik dan saya cukup berpuas hati. Sudah pasti saya akan datang membeli-belah lagi.

Bagi mereka yang berminat boleh rujuk alamat cawangan Gadgets World 666 seluruh Malaysia.

Terima kasih kerana membaca ulasan ini. Jika anda suka boleh kongsikan dengan menekan butang media sosial di bawah.

Entri Blog Terbaru

Iklan Premium

renew road tax online

Rakan Facebook

Rakan Google+

Pengikut NetworkedBlogs

Alexa Rank

renew road tax online