Selamat Datang, pelawat! [ Daftar | Log MasukSuapan RSS  | 

Comments Off

Cara Iklan Homestay Gagal & Berjaya

| Panduan & Tutorial | 27/07/2015

cara-iklan-homestay-gagal-iklanlahpercuma.com

Ini bukanlah panduan mengiklan homestay seperti artikel sebelum ini. Ini adalah:

  • contoh iklan homestay salah
  • contoh iklan homestay betul
  • cara iklan homestay gagal
  • cara iklan homestay berjaya
  • contoh salah cara iklan homestay
  • contoh cara iklan homestay yang gagal
  • bukan cara yang betul untuk iklan homestay
  • cara iklan homestay yang membazir
  • jangan ikut cara iklan homestay ini

Jika anda hendak mencari buku cara iklan homestay boleh muat turun e-book panduan mengiklan homestay dengan berjaya.

 

Analisa Iklan Homestay Gagal di Google Adwords

Pengusaha Manjung Homestay menggunakan perkhidmatan iklan berbayar Google Adwords.

cara-salah-iklan-homestay-di-malaysia-iklanlahpercuma.com

Analisa teks iklan homestay berbayar:

  1. Tajuk iklan adalah D’raudha homestay – homestay in Lumut-Pangkor-Manjung. Ini adalah bagus kerana memberikan nama homestay yang unik. Selain itu iklan homestay ini turut menjelaskan kesemua lokasi homestay.
  2. Pemilihan alamat domain homestay juga bagus. Ia menggunakan dua perkataan kata kunci yang sangat jelas dan senang untuk pelawat ingat apabila digabungkan.
  3. Penggunaan ayat promosi bahasa Inggeris “Reasonable price” iaitu harga berpatutan dan juga “strategic location” iaitu lokasi strategik menggambarkan pemilik homestay ini mensasarkan pelancong asing daripada luar negara dengan kuasa beli yang lebih besar.
  4. Ayat promosi teks kedua pula menggambarkan bahawa ada promosi harga dalam waktu cuti dan pelancong perlu tempah awal untuk mendapatkan harga diskaun ini.

Jangan Ikut Cara Iklan Homestay Gagal

Tetapi pengusaha homestay ini gagal 100% apabila pengunjung klik iklan homestay tersebut. Kesemua pengunjung akan dihalakan kepada satu laman web yang bermasalah. Jadi ia tetap tidak boleh di akses.

manjung-homestay-wordpress-database-error-iklanlahpercuma.com

ManjungHomestay.com tidak boleh dibuka kerana ada masalah teknikal dengan pengkalan data. Walaupun saya tidak dapat membuka laman web ini, saya boleh agak yang ia menggunakan CMS WordPress berdasarkan kata kunci WP pada URL selepas domain.

Tanggungjawab Pengusaha Homestay

Nasihat saya pada pengusaha homestay yang hendak mengiklan di luar sana:

  1. Sila pastikan alamat domain anda betul. Banyak kali pautan tidak boleh dibuka kerana pengiklan tersalah tulis alamat. Pilihlah alamat domain yang pendek dan gabungan kata kunci mudah sebut dan ingat.
  2. Pastikan juga laman web boleh dibuka. Kesemua sistem CMS termasuk plugin sudah dikemaskini.
  3. Pastikan laman web tidak dijangkiti dengan virus blog atau malware. Laman web anda mungkin akan di sekat Google dan juga browser tertentu seperti Chrome.

Sia-sia sahaja anda mengiklan, orang kata buang masa dan tenaga. Lagi-lagi jika iklan tersebut adalah iklan berbayar, sudah jadi rugi. Lebih baik anda mulakan dengan menggunakan perkhidmatan iklan percuma homestay seperti di IklanLahPercuma kategori homestay atau laman IklanHomestay.com terlebih dahulu.

Gunakanlah servis iklan homestay percuma selama sebulan. Selepas anda sudah puas hati iklan anda semua sempurna dan laman web berjalan lancar, barulah anda cuba iklan berbayar. Dengan cara ini anda tidak rugikan kos pemasaran anda dan iklan homestay gagal akan menjadi berjaya.

Terima kasih kerana membaca dan tolong kongsikan artikel ini dengan menekan butang media sosial di bawah.

Comments Off

Iklan dan Cari Homestay Murah

| Info Iklan | 20/12/2013

homestay kampung

Adakah anda mencari tempat iklan homestay? Memang ramai rakyat Malaysia cari iklan homestay percuma. Kalau orang dulu-dulu bila pergi bercuti akan cari rumah saudara mara atau kenalan terdekat. Orrang sekarang cari hotel atau hotel bajet. Trend terbaru adalah cari homestay murah.

 

Apa Itu Homestay?

Homestay ini adalah mendiami tempat penginapan dengan suasana rumah. Macam duduk rumah sendirilah. Semua kena layan diri.

 

Trend Carian Lokasi Homestay

Anda mungkin hendak cari homestay murah untuk bercuti di..

  • Langkawi
  • Melaka
  • Terengganu
  • Pulau Tioman
  • Pulau Perhentian
  • Pulau Pangkor

Anda mungkin hendak cari homestay untuk tengok anak di sekolah asrama, kolej atau universiti…

  • UITM
  • UUM
  • MRSM
  • Sekolah Berasrama Penuh (SBP)
  • Sekolah Teknik dan Vokasional

 

Sebab Cari Homestay

Ada banyak sebab kenapa rakyat Malaysia cari homestay murah:

 

Homestay Sesuai Untuk Keluarga Besar

Kalau anda ada keluarga besar, teruk juga kena keluarkan duit untuk bayar duit hotel kerana terpaksa ambil banyak bilik. Kalau satu bilik dah berharga RM100 semalam, ambil dua bilik dah jadi RM200. Kalau ambil 3 malam dah jadi RM600. Perrrggghhh! Koyak dompet. Kalau anda perlukan lebih daripada 2 bilik, boleh pengsan jadinya.

Pasal tu ramai orang bercuti balik kampung sahaja lah kan? Alhamdullilah kerana kemunculan homestay, ramai mampu pergi bercuti walaupun mereka dengan keluarga besar.

 

Homestay Lagi Murah Banding Hotel

Homestay bukan sahaja untuk keluarga besar. Untuk keluarga kecil pun, tinggal di homestay lagi murah. Kerana pemilik tidak berkira macam hotel. Hotel pakai pelaburan besar. Modal pusingan pun besar kerana kos operasi besar. Nak bayar gaji pekerja hotel semua. Lepas tu segala ubat gigi, berus gigi, sabun, shampo apa lagi. Cadar dan tuala pun kena tukar setiap hari pula tu. Bayangkan aje lah kos operasi hotel yang tinggi.

Kalau duduk homestay, bawalah sendiri semua benda. Cadar pun takde tukar-tukar ya. Pemilik cuma akan kemas dan bersihkan rumah selepas anda keluar. Bukan sahaja itu, kalau anda hendak duduk hotel tepi pantai atau hotel yang ada private beach, memang harga bilik  semalam paling murah RM300 hingga RM400. Dengan harga itu anda boleh dapat sebiji rumah homestay.

 

Lokasi Homestay Lagi Dekat Dengan Tempat Nak Tuju

Kalau nak pergi  bercuti ke pantai, anda mesti nak duduk betul-betul dekat pantai kan? Kalau boleh buka pintu je dah pasir pantai. Kalau duduk hotel ni leceh lah pulak,  kena jalan kaki seberang jalan atau jalan jauh juga lah seberang lobi,  kafeteria, swimming  pool baru sampai pantai. Homestay lagi best kerana ramai penduduk tepi pantai yang rumah lama mereka dekat dengan pantai sudah bosan duduk  sana atau perlukan pendapatan tambahan dan mula menyewa rumah sebagai homestay. Tak percaya? Pergi ke Terengganu… sepanjang jalan tepi pantai berderet homestay.

Bagi yang pergi tengok anak ambil diploma pun tahu yang tiada hotel betul-betul dekat dengan kolej. Dekat UITM Shah Alam yang ada hotel tu pun nasib baik je lah kalau sempat book awal. Itu pun memang seribu satu nasib. Berapa ribu pelajar yang nak grad pada satu masa. Bilik hotel ada berapa je. Mana cukup dengan beribu keluarga tu. Lebih baik cari homestay kat kawasan taman sekitar.

 

Suasana Lebih Macam Rumah

Betul tu kan? Sedangkan hotel-hotel terkemuka tiga empat bintang berlumba-lumba menjadikan suasana inap di sana macam di rumah, kan lebih baik tidur di rumah je.Kat rumah kan senang, bilik air semestinya ada lebih saripada satu. Lepas tu kalau malas nak keluar makan, boleh beli barang dapur  dan masak sendiri. Peti ais pun besar, boleh taruk segala jenis benda, bukan macam peti ais kat hotel yang kecik ciput macam peti  harta karun tu.

Kalau anda ada ramai anak-anak nakal pun tidak risau. Biasanya pemilik homestay ni takde letak barang berharga dalam rumah. TV kalau ada pun TV lama. Kalau duduk hotel, masyaAllah… semua benda mahal. Pecah atau rosak kena ganti. Menangis sia-sia je.

 

Lagi Banyak Pilihan Homestay

Homestay masa diperkenalkan dulu oleh Tourism Malaysia memanglah rumah kampung sahaja. Seingat saya pun memang tujuan homestay ini untuk  meningkatkan pendapatan kawasan desa. Jadi menteri pun masuk kampung dan promosikan homestay rumah kampung lama yang papan tu.

Ramai pelancong luar negara pun datang berduyun-duyun untuk merasai pengalaman duduk rumah kampung dan tengok kenduri kahwin kita serta macam-macam lagi. Lepas tu orang kampung yang sudah berhijrah ke bandar pun mula menyewa rumah kampung mereka setelah kematian ibu bapa. Akhirnya orang kampung semua mula bina bungalow comel, chalet dan motel dengan iklan homestay juga.

Jadi bila anda nak pergi bercuti, lagi banyak pilihan homestay berbanding hotel.

Selesai sudah cerita pasal iklan dan cari homestay ni. Sila guna portal iklan ini untuk senaraikan homestay secara percuma atau  anda boleh juga mengiklan di iklanhomestay.com

Lagi banyak anda mengiklan lagi besar peluang untuk mendapat pelanggan yang banyak setiap bulan.

Silakan…

Entri Blog Terbaru

Iklan Premium

renew road tax online

Rakan Facebook

Rakan Google+

Pengikut NetworkedBlogs

Alexa Rank

renew road tax online